Het droomhuis

Het Droomhuis, een Nederlands poppenhuis is alweer 4 jaar op internet en ik ben er al 12 jaar mee bezig (en t is nog lang niet af). Al in 1990 begon ik met het tekenen van dit poppenhuis. Doordat zo veel miniaturen en ideen, o.a. uit andere poppenhuizen, een plaats moesten hebben, werd het poppenhuis steeds breder en dieper.  Uiteindelijk heeft het nu 11 kamers en is 155 cm breed (inclusief tuin). De voordeur en bijna alle ramen hebben glas-in-lood en kunnen allemaal open, maar om de binnenkant te zien kan de voorgevel in 3 delen verwijderd worden.

Klik op de raampjes op bovenstaande foto voor meer foto's ! (Ook in het tuintje) Of doe de tour door het huis; zie ook onder deze foto's alle linken op een rijtje.

 

Een "close-up" van de tuin.

Aan de linkerkant van het huis zit een gezellig tuintje met een schuurtje. Het hekje is gemaakt van gesoldeerd koperdraad en ijzerband.

Klik op de buitenlamp voor detail-foto's.

 

 

 

 

De rechterzijkant van het Droomhuis heeft een erker met een klein balkonnetje. Beneden is de huiskamer. Daar boven komt de slaapkamer. Oei, wat moet er nog veel gebeuren voordat de 'droomfamilie' in het huis kan gaan wonen.

Groetjes,

Marina vd Helm, Pijnacker

 

Tour door het droomhuis en de Kerstwinkel
De tuin
De keuken  
Voordeur, muren en deuren
De hal, trap en wc  
De huiskamer  
De eetkamer  
De studeerkamer
De kinderkamer 
Poppenhuis in kerstsfeer
Kerstwinkel
Kerst doe-het-zelf pagina
Zolder links
Zolder rechts
Zolder midden
Lichtjes in het poppenhuis  
Links naar andere poppenhuizen
Gereedschap 
Workshops  
Terug naar de beginpagina
E-mail Marina

Sign My Guestbook Guestbook by GuestWorld View My Guestbook  


update: 16 oktober 2002