Keuken

De keuken is al aardig ingericht. Deze eethoek is alweer van notenhout. Het tafelblad is ingelegd met een randje licht hout. Eigenlijk te sjiek voor een keukentafel. De poten heb ik nagemaakt van onze eigen 1:1 tafel. De stoelen zijn gemat met modelscheepjes-garen. De kinderstoel heb ik gemaakt naar een tekening van Bert Aarts.

De achterdeur naar de tuin heeft een gehaakt  gordijntje.

 


Het fornuis is van mini mundus, dat ik zwart geverfd heb. De kastjes eromheen heb ik gemaakt van berkentriplex. Rechts de deur naar de kelder.
Hier nog een leuk doorkijkje vanuit de hal naar de keuken. De olielamp heb ik gemaakt van een glazen kapje (gekregen van Wilma), een glazen binnenwerk waar precies een kaarslampje in paste. De zwarte ornamentjes zijn aan de koperen onderkant gesoldeerd en daarna zwart geverfd.

 

Wil je weten hoe ik tafel, stoelen en kinderstoel gemaakt heb ? Klik hier.

Het afwasrek heb ik gesoldeerd van gewoon ijzerdraad. Borden van Anja Knoop.

De koelkast is al lekker gevuld. Gemaakt van perspexplaat naar een idee van Bert Aarts.

Ik heb er een lampje ingemaakt, dan kun je tenminste de vleeswaren, taart en fruit zien liggen. (Fimo)

augurkenpotje Links een augurkenpotje van Elisabeth Bettler en rechts een theepotje met een theemuts gemaakt door Loes Snoodijk. theemuts met theepot
Bovenstaande 4 schaaltjes heb ik zelf gemaakt. De eerste bij pottenbakster Cock Hoekstra, de rest gehoutdraaid.
Dit olie en azijnstel en deze kaasstolp werden gemaakt door Elisabeth Bettler uit Frankrijk. Dit aardewerk is z fijntjes. Echt prachtig !

Ook de pindaschaaltjes komen van haar hand.

updated 16-06-12