De zolder van het droomhuis

Werkbankje van beukenhout En dit is hem dan. Het werkbankje uit een oude P&M. Hij is niet exact als de tekening, omdat ik hier en daar wat steviger houtverbindingen heb gemaakt. Bovendien wijken de maten af, want het hout dat ik heb gebruikt, kwam van beuken houten speelblokken.  

 

 

Het werkbankje is gemaakt van beukenhouten blokken, gezaagd met de proxxon cirkelzaag.  De bankschroeven hebben beiden 2 messing geleiders van 2 mm doorsnee en in t midden een stuk draadeind ook doorsnee 2 mm. De stootblokjes zijn gemaakt van stukjes gezaagd ijzer en er kan echt hout in geklemd worden. Ín de werkbank zit nl. een moertje verborgen, waar het draadeind in draait met behulp van het handvat.  De handvaten zijn gemaakt van een satéprikker, die door een stukje messing pijp geduwd zijn. De stukjes pijp (2,5 mm doorsnee) zijn op het draadeind gedraaid.

Meer gereedschap mét gereedschaprek en kist moet ik nog maken.

 

Werkbankje 1:12 van beukenhout, met 2 bankschroeven die echt werken !

bezem

beiteltje

De bezem staat al klaar om te gebruiken. Gemaakt van rondhout en een stukje stof. De beitel heb ik op de beurs gekocht. Ik vond hem zó echt.

  Zo ziet onze schuur eruit: een heerlijke werkruimte. Ooit zal de middenzolder van het Droomhuis er ook ongeveer zo uit gaan zien ! 

updated 17-06-12